Kolsvart AB

Kolsvart AB tar lakritsen till nya nivåer, med en nyskapande kombination av både traditionella recept och spännande smakupplevelser. Utgångspunkten är den traditionellt svenska och nordiska smaktraditionen, och utifrån den levererar vi goda nyheter i smak och konsistens. Vår enkla och stiliga förpackning är vårt signum, och låter den rena lakritsen tala för sig självt. Förutom att göra det enkla bättre, så gör vi även det oväntade bättre, och hittar nya, unika smakkombinationer. Vårt sortiment består av sex smaker, och vi är ensamma om fyra av dem.

VÅRT SORTIMENT:

Kolsvart - Jul
JUL är en söt lakrits, stämningsfullt gjord på bland annat Nyåkerspepparkaka, nejlika, kanel och ingefära. JUL gör med sina goda smaker verkligen skäl för sitt namn.
Kolsvart – Söt
SÖT är basen i sortimentet. Det är storsäljaren och utgångspunkten, och den perfekta sötlakritsen. Känn den jämna balansen och renheten i smakerna. Ju mer du tuggar, desto mer av smaken kommer fram.
Kolsvart – Salt
SALT är en traditionell svensk och nordisk saltlakrits. Här jobbar vi med renhet och välövervägd smak-balans, och tillsätter salmiak och salt.
Kolsvart – Röd
RÖD är både söt och het. En ny smakupplevelse där vi tillsätter paprikaflingor som förlänger den goda hettan, utan att för den sakens skull förlora smaken av det vi älskar; lakrits.
Kolsvart – Rökt
RÖKT är på samma gång en både enkel och genialisk lakrits. Två svenska smaktraditioner förenas när lakritsen får tillbringa två dagar i en klassisk kallrök från alnspån. Vi röker lakritsen hos Per i Viken.
Kolsvart – Gul
GUL är redan en klassiker, välbeprövad och mycket omtyckt, där vi blandar sötlakrits och frisk citron. Lakritsen lyfts till en helt ny nivå när vi blandar i äkta citronskal. Citronskalen ger en distinkt smak av citron och en härlig syra.